Silkeborg Gårdsangerlaug

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning

I vinteren 2002/2003 havde Silkeborg Oplysningsforbund et kursus i gårdsang ledet af Villy Thygesen. Kurset kørte en eftermiddag ugentlig i et lokale i Lunden.

Da kurset sluttede, var der flere deltagere, der var blevet så bidt af den gamle tradition, at de startede Silkeborg Gårdsangerlaug 3. maj 2003. I starten var der ni medlemmer, der spillede på harmonika, vaskebrædt, sav, violin, mandolin og fløjte.

Gruppen havde fra starten stor succes med at spille på plejehjem og for ældreorganisationer. – Inden for det første år faldt to medlemmer fra dels af helbredsmæssige grunde og dels familieproblemer. – Men der kom hurtigt et nyt medlem til på harmonika.

Silkeborg Gårdsangerlaug kørte frem til 2007 med stort set samme otte medlemmer. På den årlige generalforsamling trak tre medlemmer sig ud for at spille en anden musikform. Lauget fortsatte dog med fem medlemmer frem til foråret 2008, hvor der kom en ny kvindlig sanger til. Hun lærte sig hurtigt at spille sav, så den gamle traditionelle instrumentbesætning med harmonika, sav, guitar, banjo og violin stadig er intakt. Baljebassen er der naturligvis også.

Lauget har spillet flere gange på gaden og Torvet i Silkeborg samt til Regatta. Desuden gennem alle årene på Uldum Gademusikfestival.

Skønt der er sket udskiftning, er der stadig 3 medlemmer, der har været med fra starten og som glæder sig til ti-årsjubilæet i foråret 2013.

Ekstern henvisning

Silkeborg Gårdsangerlaug