Silkeborg Indvandrer Samvirke

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
Silkeborg-Indvandrersamvirke.jpg

Den 25. februar 1988 kom Silkeborg Indvandrer Samvirke (SIS) til verden på en stiftende generalforsamling på Daghøjskolen i Silkeborg. Lærer Marianne Christensen blev formand og af øvrige bestyrelsesmedlemmer kan nævnes: socialrådgiver Alice Fisker, sundhedsplejerske Inger Meldgård, lærer Karen Goul Andersen, Fatemeh Delavari Khorhe, Hasan Berk og Vehbi Tezdogan. Første suppleanten Poul Bærnholdt Lund blev senere en af foreningens drivende kræfter.

Samvirket blev et forum for samarbejde mellem sagsbehandlere og indvandrere. Hele vejen op gennem 1990'erne var den en vigtig del af det indvandrerpolitiske miljø og arnested for megen idé-udvikling.

I 2001 ophørte foreningen at eksistere som medlemsorganisation, men da den stadig rådede over nogle økonomiske midler. valgte den daværende bestyrelse at videreføre den som en støttefond, hvorfra ligesindede foreninger eller grupper kunne søge støtte til enkeltstående arrangementer. Som sådan videreførtes SIS, indtil alle midler ultimo 2006 var var opbrugt, hvorefter fondsbestyrelsen lukkede og slukkede.

Arkivmateriele for Silkeborg Indvandrer Samvirke er afleveret på arkivet i Silkeborg.