Hjælp:Skriv en artikel

At skrive en artikel til WikiSilkeborg er let og alle er velkommen til at bidrage. Først opretter man en artikel, hvorefter den skal fyldes med indhold.

Sådan opretter man en artikel

Metode I

Der er forskellige måder at starte en artikel på, men almindeligvis er det en god idé at undersøge værkets eksisterende indhold først. Dette gøres ved at indtaste den ønskede titel i søgefeltet øverst til højre (eks. 'Michael Drewsen') og trykke på knappen 'Gå Til'. Findes der allerede en artikel med denne titel, vil den automatisk blive åbnet, og du er naturligvis velkommen til at supplere artiklen med din viden. Eksisterer siden ikke, bliver du opfordret til at starte den. Tryk på linket "Du kan oprette en artikel med dette navn" og en ny, men tom artikel med den ønskede titel er nu oprettet. Fyld den nu med tekst.

Metode II

En anden måde at starte en artikel på, er at følge et rødt link i en eksisterende artikel. Prøv at trykke på et rødt link i denne artikel og se hvad der sker - brug back-knappen for at komme tilbage hertil.

Røde links i artikler linker altså til bestemte artikeltitler, som forfatteren mente var interessante eller relevante, men som endnu ikke er skrevet. Klikker man på et rødt link, vil man straks kunne begynde at skrive artiklen med linkets titel (eks. 'Hans Kresten Pedersen').

Sådan fylder man tekst på artiklen

Efter at have oprettet en artikel, skal der fyldes indhold i. Dette gøres først og fremmest ved at skrive brødteksten, og her skal nævnes to forhold, som man skal være opmærksom på:

  1. Man skal ikke lave indryk i teksten. Mange starter almindeligvis en ny paragraf med et større eller mindre indryk. Det skal man undlade her, da det giver sjove resultater.
  2. For at begynde en ny linie eller paragraf skal man lave et dobbelt linieskift. Et enkelt tryk på 'Enter' eller 'Return'-knappen producerer ikke en ny linie, når man gemmer teksten.


Næste skridt

Når teksten således er skrevet, er den grundlæggende artikel sådan set færdig, men I må meget gerne forbedre artiklen ved at gennemføre nedenstående 3 trin:

  1. Formatere teksten (lave overskrifter, understrege ord m.m.)
  2. Kategorisere artiklen (placere den i en eller flere kategorier)
  3. Lav links til andre artikler
  4. Angiv steder på et kort m.m.
  5. Tagging af fotos


Senest ændret 15. august 2012 kl. 15:47