Hjælp:Kategorisering

Fra WikiSilkeborg
Version fra 20. okt 2009, 13:33 af Wikiadmin (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Det er yderst vigtigt at kategorisere sine artikler. Det hjælper søgningen, overblikket og sammenhængen i opslagsværket. Hver artikel bør tilhøre mindst én kategori. På kategori-siden ser du den overordnede emnestruktur, som vi ønsker at indlejre alle artikler under, men det er tilladt alle at findele strukturen. Kategoriseringer skal altid placeres sidst i en artikel. Lad os tage et eksempel:

Du har skrevet en artikel om grosserer Hans Kresten Pedersen og vil nu kategorisere opslaget. Som biografisk opslag er det naturligt at kategorisere artiklen under hovedgruppen 'Personer'. Ydermere bør artiklen kategoriseres under hovedgruppen 'Erhverv', eftersom hr. Pedersens grossistvirksomhed primært retfærdiggør hans optag i værket. Måske passer under-kategorien 'Butikker & Service'; måske 'Håndværk & Industri'; måske vil man foretrække en ny under-kategori, eks. 'Grossistvirksomhed'. Uagtet ens valg, er koden den samme, nemlig 2 klammer efterfulgt af 'Kategori', et kolon, kategoriens navn og endelig 2 klammer. Hver kategori adskilles med et enkelt linieskift. Eksempel:

[[Kategori:Personer]]
[[Kategori:Butikker & Service]]

Er man i tvivl om den præcise indplacering af sin artikel, bør man kategorisere den direkte i den eller de relevante hovedgruppe(r), eks. 'Personer' eller 'Natur'. Alternativt placeres opslaget i kategorien 'Andet', hvorefter redaktionsgruppen nok skal kategorisere den efterfølgende.

Tryk slutteligt på 'Forhåndsvisning' og skulle der gerne vises en lille, aflang boks i bunden af artiklen, hvori de valgte kategorier står skrevet. Har man endnu ikke gennemarbejdet artiklen for interne links, bør det gøres nu. Ellers gem og du er færdig.