EI-Centret Søvej 3 i Silkeborg.

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning

Tirsdag 5. september 1978 blev et nyt uddannelses- og erhvervsintroduktionscenter på Søvej 3 i Silkeborg Indviet.

Med baggrund i den store arbejdsløshed blev centret skabt som et resultat af et godt og effektivt samarbejde mellem Silkeborg Kommune, arbejdsformidlingen og Specialarbejderskolen for Horsens og Silkeborg.

Den lovmæssige baggrund for centret var et i juni 1976 tilføjet kapitel 3 til lov om uddannelse af specialarbejdere med flere og omskoling.

Centret var en del af Specialarbejderskolen for Horsens og Silkeborg og underlagt det daværende ”Direktoratet for arbejdsmarkedsuddannelser”. Herfra blev de driftsmæssige udgifter til bygninger og aktivitet på Søvej afholdt. Bygningerne på Søvej var lejet af Silkeborg Kommune.

Centret tilbød ved starten kurser af 3 forskellige kategorier: EIFU-kurser, EIFL-kurser og kurser for langtidsledige, som faldt for den daværende 26-ugers regel.

EI-Centret blev indviet ved en reception, hvori deltog omkring 100 repræsentanter for arbejdsgivere og fagbevægelse, ligesom omegnskommunerne var repræsenteret. Silkeborg Kommune var vært og der blev holdt taler af formanden for Silkeborg kommunes Initiativudvalg, Tage Jensen, samt af forstanderen for Specialarbejderskolen for Horsens og Silkeborg, Svend Schön.