Nørrevangsskolen

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning

Pga. stigende elevtal købte Silkeborg Kommune i 1960'erne arealer tæt ved kolonihaverne vest for Ansvej for der at bygge Nørrevangskolen på Gran Allé. Skolen blev taget i brug i 1965. I forbindelse hermed nedlagdes Borgergadeskolen som folkeskole i 1966. Nørrevangskolen fik på mindre end 10 år 1100 elever, hvilket førte til en opdeling af skolen i 6 mindre afdelinger med hver sit lærerhold.

Nordre SkoleNylandsvej blev 1. august 2009 lagt sammen med Nørrevangskolen på Gran Allé. De to skoler fik herefter navnet Sølystskolen.


En erindring fra Nørrevangskolen

Jeg husker den første dag på Nørrevangskolen som en festdag, jeg var startet i 1A på Borgergadeskolen samme år, Borgergadeskolen var en gammmel hyggelig skole som lå hvor der idag er bygget Bomholtsgård/Plads, da vi skulle gå til den nye skole blev alle klasser samlet i skolegården klassevis, vi gik derefter i samlet flok med musik og flag og vores skoleinspektør Hansen i spidsen vejen fra Borgergade til Granálle, her tog vi opstilling i skolegården hvor der blev festet med taler, winerbrød og sodavand inden vi skulle ned i vores klasselokale, dengang var skolen inddelt i A,B,C og D-fløj, A-fløjen lå nærmest Granálle vi gik med vores klasselærer som hed Gunder Pedersen og vores regnelærer Karen Roed op i vores klasselokale, det var spændende nyt og flot, men ikke med den samme sjæl som der var på Borgergadeskolen, vi faldt dog hurtig til på skolen.