Nørreport Teen-Age Club

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
Novi Maruni spiller i bunkeren i foråret 1959.

25. januar 1959 slog ungdomsklubben "Teen-Age Club" dørene op for fuld musik. Inden det kunne lade sig gøre, havde en gruppe unge mennesker henvendt sig til borgmester Aage Christensen og spurgt, om de ikke måtte overtage den bunker på Nørretorv, som ikke længere blev benyttet. Bunkeren lå på området til venstre for Kejlstrupvej, på den nordlige side af Nørretorv. De fik straks tilladelsen - og skulle ikke betale leje af lokalerne.

Klubben var henvendt til de 15 til 25-årige.

Der var opstillet borde i de tre lige store rum i bunkeren og væggene var udsmykket af Novi Mikkelsen, der var kendt som kunstmaleren Novi Maruni og som malede hos Jørgen Nash. Petroleumslamper og stearinlys var den eneste form for belysning.

Klubben havde sit eget husorkester på seks mand, der spillede både skiffle, rock'nroll, refrain og jazz. Desuden benyttedes en rejsegrammofon, hvorpå medlemmernes medbragte plader blev spillet. Ud over musik og dans underholdt de unge mennesker sig med billard, skak og kortspil. Klubben havde åbent på hverdage fra kl. 20 til 23 og på søndage fra kl. 16 til 23. Ved klubbens start var der 51 medlemmer.

Grunde,n hvor bunkeren var placeret, blev bebygget omkring 1960 af Arbejdernes Byggeforening, og Alderslyst Brugsforening (HB) fik indrettet et moderne supermarked i det nye kompleks.

Kilde

- Silkeborg Avis: 26. januar 1959 (også omtalt i Politiken: 30. januar 1959).

- Alderslyst fra sandmark til by, 1991: side 126-127.

Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe wikiSilkeborg ved at udvide den, evt. med dine egne erindringer.