Hjælp:Interlinking

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning

At interlinke betyder at lave interne henvisninger til andre artikler i WikiSilkeborg - eksisterende eller ønskede! Det er vigtigt at interlinke, da det fører læseren hurtigt og nemt gennem sin informationssøgning.

I en artikel om grosserer Hans Kresten Pedersen vil man måske omtale hans berygtede partner, Tveskæg, og ville ikke også han være et opslag værd? For at gøre et eller flere ord i sin tekst til en intern henvisning, sætter man dobbelte klammer på hver side af ordet, her [[Tveskæg]]. Svarer ordet ikke til den henviste artikels faktiske titel - eksempelvis er artiklen om Tveskæg benævnt Rasmus Brysk, hvilket er hans borgerlige navn - skriver man først den rigtige titel, sætter en lodret streg efterfulgt af ordlyden i den aktuelle artikel og afslutter med dobbelte klammer. Eksempelvis [[Rasmus Brysk|Tveskæg]]. Ordet 'Tveskæg' bliver til et link i din tekst, men det henviser nu til opslaget 'Rasmus Brysk'. Er linket mørklilla, eksisterer den henviste artikel, er linket rødt, eksisterer der endnu ikke en artikel med dette navn.

På lignende vis genemgår man resten af sin tekst og tilføjer links. Vær ikke bange for at linke til opslag som endnu ikke eksisterer!

Sidst, men ikke mindst, bør man tænke på omdirigeringer. Man omdirigerer en side med følgende kode: #REDIRECT [[sidens navn]] - og der må endelig ikke stå andet på siden, for så virker den ikke. Omdirigeringer bruges blandt andet ved forskellige stavemåder, pseudonymer, forkortelser m.m. Et eksempel kunne være 'Silkeborg IF', der med god ret også kunne placeres under 'SIF'. Løsningen er som nævnt, at placere en omdirigering på siden 'SIF' ( #REDIRECT [[Silkeborg IF]] ), så enhver søgning på 'SIF', ender på siden 'Silkeborg IF'