Frederiksberggade

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning

Om oprindelsen til navnet Frederiksberggade og dermed benævnelsen for et helt bykvarter berettes, at to Silkeborgensere havde været i København og efter hjemkomsten mente, at der var lighedspunkter mellem den københavnske bydel, Frederiksberg, og kvarteret syd for banen i Silkeborg. Frederiksberggade er en af de gader i Silkeborg, hvor der er bevaret nogle af de oprindelige gamle huse. Oprindeligt gik navnet kun på strækningen til Lyngbygade, den yderste del kaldtes Horsensvej.

Jernbaneoverskæringen, der markerer grænsen mellem Christian 8.s Vej og Frederiksberggade, blev etableret, da jernbanen kom til Silkeborg i 1871. Med mellemrum er der gennem tiden dukket projekter op om etablering af en viadukt ved Frederiksberggade. Helt tilbage i 1919 udarbejdede statsbanerne et projekt, hvilket imidlertid udløste en skarp protest fra beboerne syd for banen. Med de omliggende vejes indbyrdes placering og med bebyggelsen i området, ser det ud til at være vanskeligt at løse de trafikale problemer, som jernbaneoverskæringen giver.

Frederiksberggade indgik indtil etableringen af Silkeborgs ringvejssystem i hovedvejsforløbet mellem Horsens og Viborg (Hovedvej 52).


Beliggenhed: Frederiksberggade er beliggende i Silkeborg, Sydbyen.