Apotekergården

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
"Apotekergården" på hjørnet af Vestergade og Hostrupsgade

På hjørnet af Hostrupsgade og Vestergade opførte apoteker C. F. Nielsen i 1856 en store forretnings- og beboelsesejendom i én etage og med høj kælder. Det skete efter at han havde fået tilladelse til at flytte apoteket fra Them til Silkeborg.

Der var apotek i bygningen frem til 1903, hvorefter Silkeborg Apotek flyttede til en mere central adresse på Vestergade 9.

Carl Christensens kompleks ud til Hostrupsgade

I perioden 1912-1970 havde grosserer Carl Christensens engros-forretning i kolonialvarer til huse i ejendommen. Virksomheden fik gennem årene lavet flere om- og tilbygninger - bl.a. opførtes i 1923 en kontor- og pakhusbygning i to etager langs Hostrupsgade.

I 1976 opførtes en forretningsbygning i én etage i forlængelse af den gamle lagerbygning, hvor blomsterforretningen "Blomsterlis" indrettedes.

Efter en stor ombygning og renovering af ejendommen på hjørnet opførtes i 1988/89 en en ny beboelses- og kontorbygning i tre etager på den sydligste del af grunden langs med Hostrupsgade. Den blev med et glasparti sammenbygget med de eksisterende bygninger. Bygningerne langs Hostrupsgade var inden da blevet revet ned.

Det er ved færdiggørelsen af dette byggeri, at navnet "Apotekergården" første gang ses benyttet.