Abrahams Skød

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning

Abrahams Skød er et udsigtspunkt beliggende i Sønderskov på skrænten umiddelbart vest for Millingbæk - Slåensøs udløb i Borre Sø. Her er der en fin udsigt over Borre Sø og Paradisøerne.

Stedet er nævnt på turistkort fra 1907 og frem til de sidst udkomne i 1950'erne, ligesom det stadig ses afsat på skovkort.

I 1950’erne var bakkepartiet også kendt under navnet “Abrahams Hoved”. Om begge navne eksisterer samtidig eller om det ene – måske som en fejltagelse – afløser det andet, vides ikke.

Abrahams Skød kan umiddelbart forstås som en bibel- eller salmeallusion (skød er et hebræisk udtryk for paradis), mens Abrahams Hoved er sværere at forklare.

Navnet menes at stamme fra den forestilling, at man herfra har en betagende smuk, man kunne sige en guddommelig, udsigt over Paradisøerne til dalen Paradis, vest for Karoline Amalies Høj. Endvidere ligger der nede i dalen mod øst et lille karakteristisk skovkrat -nu beplantet med nåletræer. Det går i folkemunde under navnet Mamrelund. Kendt er jo også salmen "Abraham sad i Mamrelund".