Ib Jessen

Fra WikiSilkeborg
Version fra 24. feb 2019, 17:32 af Henrik Torp (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Ib Jessen, folkeskolelærer, ungdomsklubleder, radiovært, bordtennistræner, med meget mere.


Jessen.PNG


Ib Jessen blev født i Silkeborg d. 12/1 1937 som søn af overpostbud Frode Jessen og Helga Jessen.

Gift med Anni Jessen og far til Lars, Morten, Karin og Lena.

Død d. 2/8 2000.


Som nyuddannet folkeskolelærer og med en netop overstået værnepligt i bagagen, blev Ib Jessen i 1959 spurgt af AOF, om han kunne tænke sig at stå i spidsen for den ungdomsklub, man påtænkte at åbne i Lunden, nu da denne ikke længere skulle fungere som restaurant.

Skønt Ib og hans kone egentlig havde haft planer om at prøve lykken i en anden by nu, hvor de begge var færdige med deres uddannelser, slog han til og fik samtidig job som lærer på Søndergade skole. Ib Jessen kom senere til Borgergade skole/Nordre skole og Nørrevangsskolen.

Som ungdomsklubleder (og i starten ikke så mange år ældre end medlemmerne) stod Ib Jessen bag en lang række baller i klubben, hvor tidlige danske pigtrådsorkestre, som fx The Defenders og The Baronets blev hyret, men som også lagde scene til de mange unge orkestre, der hurtigt opstod i Silkeborg.

Som folkeskolelærer huskes han som en, der ofte brugte musik og sang i sin undervisning og i det hele taget havde en lidt anderledes tilgang til tingene.

Ib Jessen var siden sin barndom medlem af Silkeborg KFUM, hvor han først var målmand på serieholdet og siden blev bordtennis- og fodboldtræner udover at han også lagde en del tid i det organisatoriske arbejde. Et kendetegn ved hans mange forskellige funktioner var, at det var arbejdet med børnene og de unge, der stod hans hjerte nærmest og ikke i samme grad seniorerne og eliten.

Ib Jessen var i mange år formand for bokseklubben Midtjyden og han fungerede som journalist og radiovært på arbejderbevægelsens lokalradio, Silkeborg Nærradio.

I forbindelse med denne artikel har artiklens forfatter dels talt med Ib Jessens kone, Anni, dels med en lang række medlemmer af facebook-gruppen ”Lokalhistorie på FB. Silkeborg som den så ud engang!”, som stadig husker Ib Jessen, enten som lærer, træner eller klubpædagog.

Sammenfattende for det billede, alle gav af deres oplevelser med Ib Jessen, er følgende citat, som bringes med ophavsmandens tilladelse:


”Da jeg som cirka 14årig (sammen med en kammerat) kom ind på Silkeborg Nærradio og ”brokkede mig” over, at der aldrig blev spillet heavy metal i radionen, var det Ib der tog imod og hans reaktion var: Så må I jo komme ind og spille noget heavy metal! Og få uger senere lavede vi ”Heavyhøvlen”, først en gang om måneden, siden hver fredag.

Det var også Ib, der arrangerede et journalistkursus for os unge med en journalist fra DR Århus og vi var nogle stykker der i den forbindelse fik lejlighed til at lave et radioprogram i studierne i Århus, det var en kæmpe oplevelse. Han tog os altid meget alvorligt og der var nærmest ingen grænser for hvad vi fik lov til at lave og der blev aldrig skelet til alder, hvis man havde modet, så skulle man bare give det et skud.

(...)Jeg husker også at han kæmpede for at vi, i ungdomsredaktionen, skulle med over på”Det Nye Radio Silkeborg” da Nærradioen og Radio Silkeborg omsider blev slået sammen, for som han sagde: I er jo klart bedre end deres ungdomsredaktion.

Han var ret god til det der med unge mennesker, vi følte os i hvert fald altid værdsatte og vigtige.”

Rene Pedersen.

Desværre var helbredet ikke så godt som entusiasmen var stor: allerede som 45-årig fik Ib jessen blodpropper, i 1991 droslede han yderligere ned for sine aktiviteter og han døde i 2000, kun 63 år gammel.

Kilder

Silkeborg Avis/Midtjyllands Avis

Anni Jessen

Lokalhistorie på FB. Silkeborg som den så ud engang!

Jensen, Kurt Balle og Dalsgaard Larsen, Keld: Silkeborg KFUM i 100 år