Forskel mellem versioner af "Christian 8.s Vej"

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
Linje 1: Linje 1:
[[Kong Christian 8.]] (1786-[[1848]]) er historisk stærkt knyttet til Silkeborg, idet det er ham, der ud fra anmodninger fra justitsråd og kongelige godsinspektør [[J. H. Bindesbøll]], Skanderborg, den 8. januar [[1846]] udstedte et kongeligt dekret, hvorefter Silkeborg fik privilegium som handelsplads.
+
Kong [[Christian 8.]] (1786-1848) er historisk stærkt knyttet til Silkeborg, idet det er ham, der ud fra anmodninger fra justitsråd og kongelige godsinspektør [[J. H. Bindesbøll]], Skanderborg, den 8. januar 1846 udstedte et kongeligt dekret, hvorefter Silkeborg fik privilegium som handelsplads.
 +
Christian 8.s Vej blev navngivet af byrådet i 1890. På gamle kort er den angivet som vejen til [[Marienlund]]. Oprindeligt gik den kun fra [[Østergade]] til [[Søndergade]], men blev efter sanering af Østergade, der bl.a. omfattede nedrivning af det gamle [[Hotel Silkeborg]], i 1938 ført tværs over Østergade. Den afløste dermed den gamle [[Viborgvej]] som forbindelsen til [[Alderslyst]] og videre til Viborg.
 +
Christian 8.s Vej blev efterhånden en stærkt befærdet gade, og fra midten af 1960'erne blev den ensrettet. Med etablering af Søndergade som gågade i 1973 blev Christian 8.s Vej igen åbnet for trafik i begge retninger. Gennem opkøb og nedrivning af ejendomme langs hele den vestlige side blev der åbnet mulighed for en vejudvidelse omkring 1970.
 +
I 1979 lagde man den del af Søndergade, der går fra jernbaneoverskæringen til den tidligere [[Silkeborg Brugsforening]] (nr. 38) til Christian 8.s Vej.  
  
Gaden, der på gamle kort er angivet som vejen til [[Marienlund]], gik oprindelig kun fra [[Østergade]] til [[Søndergade]], men blev efter sanering af Østergade, der bl.a. omfattede nedrivning af det gamle [[Hotel Silkeborg]], i [[1938]] ført tværs over Østergade. Den afløste dermed den gamle [[Viborgvej]] som forbindelsen til [[Alderslyst]] og videre til Viborg. Efter at Søndergade i [[1973]] var blevet gågade, lagde man i [[1979]] den del af Søndergade, der går fra jernbaneoverskæringen til den tidligere [[Silkeborg Brugsforening]] (nr. 38) til Christian 8.s Vej.
 
 
Se endvidere under [[Godthåbsvej]].
 
Se endvidere under [[Godthåbsvej]].
  

Versionen fra 12. feb 2009, 22:32

Kong Christian 8. (1786-1848) er historisk stærkt knyttet til Silkeborg, idet det er ham, der ud fra anmodninger fra justitsråd og kongelige godsinspektør J. H. Bindesbøll, Skanderborg, den 8. januar 1846 udstedte et kongeligt dekret, hvorefter Silkeborg fik privilegium som handelsplads. Christian 8.s Vej blev navngivet af byrådet i 1890. På gamle kort er den angivet som vejen til Marienlund. Oprindeligt gik den kun fra Østergade til Søndergade, men blev efter sanering af Østergade, der bl.a. omfattede nedrivning af det gamle Hotel Silkeborg, i 1938 ført tværs over Østergade. Den afløste dermed den gamle Viborgvej som forbindelsen til Alderslyst og videre til Viborg. Christian 8.s Vej blev efterhånden en stærkt befærdet gade, og fra midten af 1960'erne blev den ensrettet. Med etablering af Søndergade som gågade i 1973 blev Christian 8.s Vej igen åbnet for trafik i begge retninger. Gennem opkøb og nedrivning af ejendomme langs hele den vestlige side blev der åbnet mulighed for en vejudvidelse omkring 1970. I 1979 lagde man den del af Søndergade, der går fra jernbaneoverskæringen til den tidligere Silkeborg Brugsforening (nr. 38) til Christian 8.s Vej.

Se endvidere under Godthåbsvej.


Beliggenhed: Christian 8.s Vej ligger i Silkeborgs midtby.