Hinge togulykke

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
Fra Silkeborg Avis

Lørdag formiddag 30. maj 1953 afsporedes et godstog mellem Lemming og Hinge Stationer på strækningen Silkeborg-Kjellerup-Rødkærsbro.

Toget afgik fra Silkeborg klokken 8.20. Det bestod af et lokomotiv, otte godsvogne og en personvogn. Fem af vognene var fyldt med jord, der skulle til Kjellerup, resten medbragte stykgods.

Ifølge overbanemester Andreassen ankom toget ved 10-tiden til Hinge-dæmningen ved Hinge Sø. Midt på dæmningen skred jorden under skinnerne, lokomotivet væltede og de tre første vogne sank et par meter. Selve lokomotivet vejede omkring 40 tons, og det væltede sammen med skinnelegemet om mod venstre side i kørselsretningen.

Foruden gods var der to passagerer om bord på toget, banedirektør K. Jensen og overbanemester Lauritz Andreassen, desuden togfører Langballe og bremser Henrik Henriksen, samt to fyrbødere, 36-årige Villy Ingemann Pedersen og 34-årige Knud Ejner Sørensen.

De to fyrbødere blev ved ulykken skoldet ihjel, da man i de første minutter efter ulykken ikke kunne komme dem til hjælp. De to lig bragtes efterfølgende til Kjellerup Sygehus.

Hinge-dæmningen var på ulykkestidspunktet 30 år gammel. I dagene efter ulykken undersøgtes dæmningen, hvor man fandt, at der havde samlet sig vand i dens nedre lag, og man mente derfor, at det var årsag til ulykken.

Fyrbøder Knud Ejner Sørensen efterlod sig hustru Anna Malene Sørensen og fire børn.

Silkeborg-Kjellerup-Rødkærsbro-jernbanens rute

Loading map...


Eksterne henvisninger

Silkeborg-Kjellerup-Rødkærsbro-jernbane

Silkeborg-Kjellerup-Rødkærsbro-jernbane (Wikipedia)