Gavlmaleri: Nøgen kvinde med oprakte arme af Saeed Fadavi

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
Foto: Mogens Petersen, 1995

På det farvestrålende gavlmaleri "Nøgen kvinde med oprakte arme mod solbue" indgår også portrætsymboler for alverdens folkeslag.

Det viser både symbolsk og bogstaveligt mødet mellem forskellige kulturer og de enkelte individer. At det at mødes omkring det at skabe et billede betyder, at sproglige problemer ikke er noget problem. Man taler sammen gennem billedet.

Gavlmaleriet er således udført af 12 deltagere i en international arbejdslejr under ledelse af den iranskfødte kunstner, Saeed Fadavi. Det er derfor signeret af Fadavi og nederst af: Nicoline, Karen Marie, Rikke, Houng, Ruth, Linda, Dung, Jette, Lars, Hans Erik, Mette, Hai.

Det er udført i acryl på masonitplader og måler 300 x 150 cm.

Gavlmaleriet blev afsløret 3. juli 1994og og er opsat på den sydlige gavl af Toldbodgade 27, til venstre for hovedindgangen til Silkeborg Daghøjskole, der havde til huse her.

Udsmykningen er udført i anledning af Mellemfolkeligt Samvirkes 50 års jubilæum. På den måde markerede Mellemfolkeligt Samvirkes lokalgruppe og Daghøjskolen organisationens 50 års jubilæum.

Marerialer og opsætning sponsoreret af private forretningsdrivende og offentlige institutioner.

Fakta

  • Type: Gavlmaleri
  • Placering: Toldbodgade 27, sydvendt gavl
  • Afsløret: 3. juli 1994
  • Kunstnere: Udført af 12 unge indvandrere og danskere under ledelse af Saeed Fadavi