Bolette Dame-, Herre- og Børnekonfektion

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
Bolette på Vestergade 4.

Bolette Dame-, Herre og Børnekonfektion med adresse på Vestergade 4 optræder første gang i den lokale telefonbog i 1957. Den indgik i en kæde af forretninger, som fandtes rundt om i Danmark. Hovedsædet lå i København og herfra blev sortimentet styret. Det lokale vareudvalg var bestyrerens eget ansvar. Han var på modemesse forår og efterår, og valgte her kollektionen.

Forretningen solgte tøj til voksne af begge køn og børn. Fra sidst i 1960’erne kunne man også købe sko. Sortimentet spændte fra undertøj til overtøj. Der blev også solgt dyner, puder og linned, det blev bestilt hjem fra hovedafdelingen i København. Man kunne både købe på konto eller betale kontant, alt efter hvad pengepungen rakte til.

Forretningen var indrettet så herretøj og dameovertøj var at finde i stueetagen. Alt andet til damer var på første sal, her kom skoafdelingen også op. På første sal lå systuen også. Af fast personale var der, frk. Lauersen, som var ekspeditrice. På systuen sad fru Brams, hun var den syerske, som var der længst, desuden kom der en syerske mere. Bestyrerens sønner fungerede som bybude.

Peder Jørgen Schmidt var bestyrer i Bolette fra ca. 1956, indtil forretningen lukkede først i 1970’erne. Hans kone var medhjælpende hustru.

Familien boede oven på forretningen i en lejlighed, den bestod af tre små stuer, køkken, en smal gang og et wc. Badefaciliteter med bruserum og et wc lå i forlængelse af systuen på første sal i forretningen. Øverst oppe under taget var to små rum, der fungerede som soveværelser.